Tortilla

17.03.2024

♥   2 hrnčeky hladkej múky (špaldovej)

♥   3/4 hrnčeka vlažnej vody

♥   1 KL kypriaceho prášku

♥   2 PL olivového oleja

♥   1/2 KL soli

Všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme pevné cesto, ktoré sa nebude lepiť. Cesto rozdelíme na rovnaké časti. vyformujeme guľky, ktoré vyvaľkáme, ak sa dá, tak na pravidelnejší kruh. Opekáme na horúcej suchej panvici. Minútku z jednej strany a z druhej stačí 1/2 minúty. 

A tortilly na domáci kebab máme hotové.

Poznámka: Odporúčam robiť z dvojnásobného množstva. Čo sa nespotrebuje, dá sa dať do mrazničky.

Keď cesto vaľkáme, trochu podsýpame múkou. Táto múka sa nám dostane aj na panvicu. Po každej tortille treba panvicu vytrieť papierovou utierkou, aby múku nezačala nahárať.