Mäsko na haruľke

Ingrediencie na mäso:
♥ 750 g kuracie mäso (stehno, prsia)
♥ 1 veľká cibuľa
♥ 1/2 PL korenie na grilovanie
♥ 2 paradajky
♥ 1 paprika
♥ 1 PL kečup
♥ soľ podľa chuti
♥ múka na zahustenie ( 1 čl)
♥ 1 PL bravčová masť
Cibuľu si nakrájame na kocky a opečieme do zlatista, pridáme na menšie kúsky nakrájané mäso, grilovacie korenie, kečup, soľ a dusíme. V polovici varenia pridáme nakrájané paradajky. Kuracie mäso nepotrebuje veľmi dlhý čas na prípravu, ale napriek tomu ho nechávam dusiť aspoň trištvrte hodinku. Kto nemá rád šťavu môže to nechať úplne vyredukovať, kto naopak šťavu zbožňuje, tak počas varenia mäso podlejeme a na konci pridáme trochu múky na zahustenie.
TIP: Na zahustenie mäsa používam zásadne polohrubú múku. Pretože, keď ju prisýpam opatrne pomedzi prsty a miešam, tak sa mi nespravia žiadne hrčky ako to býva pri hladkej.
Ingrediencie na haruľu:
♥ 0,5 kg zemiakov
♥ 1 ks cibuľa
♥ 1 ks vajce
♥ hladká + hrubá múka
♥ 2 ks cesnak
♥ 1 čl soľ
♥ 1/2 kl čierne korenie
♥ 1 kl majorán
♥ bravčová masť na vyprážanie
Ako prvé si nakrájame cibuľu na kocky a opražíme na masti, aby trošku vychladla. Ošúpeme a nastrúhame zemiaky. Ja zemiaky rozmixujem v robote s nožmi, niekto však má rád zemiaky nastrúhané na strúžiku. Do pripravených zemiakov pridáme vajce, cesnak, soľ, korenie, majorán, obidve múky a opraženú cibuľku. Cesto nemôže byť ani veľmi husté, ale ani veľmi riedke. Vždy to záleží od množstva zemiakov. Napr. na 5 stredne veľkých zemiakov ide cca 100-150 g múky.
Poznámka: Naozaj odporúčam najskôr cibuľku opražiť. Haruľa má v vtedy úplne inú chuť ako keď je tam cibuľa len rozmixovaná surová. A ochladnutá musí byť preto, aby sa Vám spolu s vajíčkom nespravila hneď praženica.
Kto má rád, tak podávame posypané strúhaným syrom. ( ja môžem syr úplne na všetko :-))